- 1 Pastinaak
- 1 g Koolraap
- 6 g Rozemarijn, vers
- 3 takjes Tijm (takje)
- 2 el Zure room
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroosterde groenten soep op tafel.
- Snijd alle groenten in grove stukken en verdeel over de bakplaat. Smeer de groenten in met olijfolie en leg de takjes rozemarijn en tijm tussen de groenten. Bak de groenten in ongeveer 40 minuten beetgaar.
- Verwijder de kruidentakjes en haal wat blaadjes van de tijm los. Voeg deze weer toe aan de groente. Maak een liter groentenbouillon en kook de groenten samen met laurierblaadjes 10 minuten door.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer de groenten glad met een staafmixer.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg eventueel peper en zout toe. Voeg ook de laurierblaadjes toe.
- Serveer met zure room.