Aardappel broccoli schotel

Aardappel broccoli schotel

Smulweb imageSmulweb

Een broccolischotel met aardappel? Ontdek de intense smaaksensatie van onze aardappel broccolischotel gecombineerd met spek, ui en knoflook. Gegarneerd met een topping van sla, kaas en vinaigrette.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel broccoli schotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de aardappelblokjes (of een zakje kant en klare) in een pan met wat water en zout in ca. 8 minuten net gaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Schep dit als dit goed is uitgelekt in een ingevette ovenschaal.
  3. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Voeg de ui en het teentje knoflook (geperst) met de olijfolie toe en bak dit nog 2-3 minuten tot de ui en de knoflook beginnen te verkleuren. Haal de pan van het vuur.
  4. Klop de eieren los en voeg de slagroom (ongeklopt), het spek-uimengsel, helft van de kaas, peper en zout naar smaak toe. Schenk dit over het aardappelbroccolimengsel en strooi de rest van de kaas erover.
  5. Bak de schotel 30-40 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli