- 2 takjes Tijm (takje)
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Coq au vin blanc op tafel.
- Bestrooi de kip met zout en peper.
- Bak de spekblokjes iets uit in een grote braadpan en schep ze uit de pan. Voeg 125 gram boter toe aan het spekvet en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan. Fruit de sjalotjes 2-3 minuten in het bakvet en schep ze uit de pan.
- Roerbak de wortel, ui en knoflook zonder te kleuren en giet de wijn en fond erbij. Verwarm en voeg de kip, peterselie, tijm en laurier toe. Stoof circa 1 uur zachtjes met het deksel op de pan.
- Verhit 25 gram boter en bak de champignons hierin kort. Kneed intussen 50 gram boter met de bloem tot een balletje.
- Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de spekjes, sjalotjes en champignons toe aan de kip. Bind het vocht met het verkruimelde balletje bloem en kook de saus 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de takjes peterselie, tijm en laurierblaadjes.
- Serveer met stokbrood.