Bosvruchten trifle

Bosvruchten trifle

Smulweb imageSmulweb

Deze bosvruchten trifle is een echte showstopper. Cake gedompeld in hero fruit today, aardbeien, een mengsel van diepvriesfruit en jam, custard, slagroom en tot slot, als een verrassing, fruit als garnering. Een geweldige keuze voor een dessert dat er niet alleen heerlijk uitziet, maar ook geweldig smaakt.

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g BSM - Plats Bosvruchten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bosvruchten trifle op tafel.

  1. Bak 2 kleine roombotercakes volgens bestaand recept of koop deze kant-en-klaar.
  2. Klop in een grote schaal de slagroom (500 ml) met 4 eetlepels poedersuiker en 1 zakje klopmix tot een glad mengsel. Gebruik hiervoor een mixer. Spatel hier na afloop de mascarpone (250 g) doorheen met een garde. Zet dit weg.
  3. Snij de cake in blokjes van 2 x 2 cm. Giet een bodempje hero fruit today in een schaaltje. Dip elk blokje cake in de fruitdrank en bedek hiermee de bodem van de schaal (natte kant naar boven).
  4. Breng een laag van de slagroom/mascarpone vulling aan met de spuitzak.
  5. Maak eerst een platte laag met schijfjes aardbeien. Maak een mengsel van het diepvriesfruit + de jam. Let op: bewaar een restje diepvriesfruit voor de garnering. Verdeel het mengsel over de aardbeien. Zet hierna de trifle in de koelkast.
  6. Maak de custard volgens bestaand recept en laat deze afkoelen tot een koud smeerbaar mengsel. Haal de trifle uit de koelkast en spatel een laag custard over de fruitlaag (let op, niet te dik).
  7. Herhaal stap 3 t/m 6 tot de schaal gevuld is. Eindig altijd met een laag slagroom.
  8. Verdeel het restje diepvriesfruit over de slagroomtopping. Strooi hier eventueel nog poedersuiker overheen voor een mooi effect. Garnering pas een half uur van tevoren aanbrengen. De trifle niet langer dan 1 dag later serveren!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Bosvruchten