Italiaans recepten
Zelf Italiaans gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Italiaans recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 2 koolrabi’s
- 2 eieren
- 4 ansjovisfilets
- 160 g tonijn op olijfolie
- 2 citroenen
- 5 g verse dille
- 1 peper
- 350 g volkoren penne
- 2 tl dijonmosterd
- 4 el zonnebloemolie
- 4 el kappertjes
- 85 g rucola
- 1 keukenmachine
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Volkoren penne met koolrabi en tonijnsaus op tafel.
- Schil de koolrabi’s met een dunschiller en snijd in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Splits de eieren en bewaar het eigeel. Het eiwit gebruik je niet. Snijd de ansjovisfilets fijn. Pers de citroen uit. Giet de tonijn af en roer los. Pluk de blaadjes van de takjes dille.
- Breng ruim water in een pan aan de kook. Kook de volkoren penne en de koolrabi in 12 min. beetgaar. Giet daarna af.
- Meng ondertussen de eidooiers, Dijonmosterd, ansjovisfilets en de helft van het citroensap in een keukenmachine tot een gladde saus. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam de zonnebloemolie toe tot je een dikke saus hebt. Voeg de tonijn, de helft van de kappertjes en het overige citroensap toe en mix nog 1 min.
- Meng de tonijnsaus door de penne en koolrabi. Verdeel de rucola over de diepe borden. Verdeel de pasta eroverheen en garneer met de overige kappertjes en dille.