Vlaamse stoofpot

Vlaamse stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Deze Vlaamse stoofpot met varkensvlees is heerlijk om te eten op een frisse dag. Stoofpot van varkensvlees afgemaakt met mooie seizoensgroenten zoals wortel, prei, ui en kool. Dikke en smakelijke bouillon binden door aardappelmeel en serveren met brood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 440 g Varkenspoot
  • 750 g Groene kool
  • 5 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vlaamse stoofpot op tafel.

  1. Was het vlees en spek. Breng 1 liter water aan de kook met bouillontabletten en wat zout en doe het vlees en spek in de pan. Sluit de pan, temper de warmtebron en laat het vlees en spek 1 uur en een kwartier koken. Schuim de bouillon af en toe af met een schuimspaan.
  2. Neem het vlees en spek uit de pan. Zeef de bouillon en giet deze terug in de pan. Doe er de goed gewassen wortelen, prei, aardappelen, ui en kool in.
  3. Verwijder beentjes uit het vlees en snijd het vlees en spek in niet te kleine stukken. Doe deze in de pan en neem de kool eruit. Snijd deze of hak ze fijn. Doe de kool weer in de pan en laat de inhoud koken tot de aardappelen zeer gaar zijn.
  4. Schep met de schuimspaan aardappelen en groenten met het vlees in een schaal of leg het vlees op een schotel.
  5. Roer het aardappelmeel met wat water tot een papje en bind daarmee de bouillon tot sausdikte.
  6. Voeg aroma, peper en eventueel zout naar smaak toe.
  7. Giet de saus over de stoofpot en geef deze apart erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje