Kipschotel met paksoi en kokosmelk

Kipschotel met paksoi en kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Deze kipschotel met paksoi en kokosmelk is een heuse smaakbom vol groenten en exotische invloeden. Het gerecht bevat kerrie-, chilipoeder en limoensap voor extra smaak. Loopt het water je al in de mond?

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kipschotel met paksoi en kokosmelk op tafel.

  1. Marineer de kipreepjes in 2 el ketjap en 1 el olie en laat minstens 15 minuten staan.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de kipreepjes met de paprika en de sjalot in 3 min. aan.
  4. Verhit de andere helft van de olie in een wok. Voeg het wit van de paksoi, de koolreepjes, de kerrie- en het chilipoeder toe. Bak de groenten 2 min. al omscheppend.
  5. Voeg het groene blad van de paksoi toe.
  6. Doe de kokosmelk met het bouillontablet in de wok en breng aan de kook. Draai het vuur laag.
  7. Voeg de kip met de paprika en sjalot toe en verwarm nog 2 min. Voeg de ringetjes bosui toe.
  8. Breng op smaak met limoensap, de suiker en eventueel nog een beetje zout en peper.
  9. Bind de saus naar wens met een beetje allesbinder.
  10. Verdeel de mihoen over de borden. Schep de kipschotel erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuivel