Wafels

Wafels

Smulweb imageSmulweb

Zin in een feestelijk ontbijt of lekkere lunch? Maak dan deze wafels. De wafels zijn luchtig en knapperig, en worden geserveerd met vers fruit, slagroom en gesmolten chocolade. Een ware verwennerij!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wafels op tafel.

  1. Verwarm het wafelijzer voor. Smelt de boter. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel.
  2. Meng met een garde de crème fraiche met de suiker, het vanillemerg, citroen- en sinaasappelrasp, zout, eieren en eierdooiers. Roer de bloem en de boter erdoor.
  3. Schep met een ijsknijper een beetje van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 4 minuten goudbruin.
  4. Breng het fruit met de helft van de suiker en het sap van de citroen aan de kook. Roer de kersen erdoor.
  5. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en schep het in de spuitzak met gekartelde spuitmond. Smelt de chocolade au bain-marie.
  6. Serveer de wafels met een rozet slagroom en het fruit en lepel er de chocolade overheen. Garneer met een blaadje munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Wafels