De perfecte biefstuk met bearnaisesaus

De perfecte biefstuk met bearnaisesaus

Smulweb imageSmulweb

Een perfect gebakken biefstuk begint bij het op kamertemperatuur laten komen van het vlees. Bak beide kanten van de biefstuk 2 minuten voor een rosé biefstuk. Serveer het met een heerlijke bérnaise saus.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke De perfecte biefstuk met bearnaisesaus op tafel.

  1. Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen.
  2. Wrijf de biefstuk in met peper.
  3. Laat een pan met een dikke bodem warm worden op een hoge stand en voeg een flinke scheut Reddy bakken & braden toe.
  4. Bak beide kanten van de biefstuk 2 minuten voor een rosé biefstuk en zorg dat je de biefstuk in beweging houdt. Gebruik een vleestang in plaats van een vork.
  5. Om te controleren of de biefstuk goed gebakken is, druk je erop met een spatel of lepel. Als de biefstuk nog makkelijk in te drukken is, is hij nog rood van binnen. Gaat dit iets moeilijker dan is de biefstuk rosé gebakken.
  6. Haal de biefstuk uit de pan en bestrooi hem nu met zout. Laat de biefstuk 2 minuten rusten voordat je hem opdient.
  7. Hak de dragon blaadjes en takjes fijn. Meng de azijn, het water, de dragon, peperkorrels en sjalotsnippers in een steelpan en laat op laag vuur in 5-10 minuten tot de helft inkoken.
  8. Zeef de vloeistof boven een andere steelpan. Smelt de boter zonder het te verkleuren.
  9. Klop de eidooiers los in de blender gedurende 1 minuut. Voeg, terwijl de machine draait, langzaam het ingekookte vocht toe. Giet vervolgens in een dun straaltje de gesmolten boter erbij.
  10. Breng tot slot op smaak met citroensap, zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees