Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Huisgemaakte kipnuggets met frietjes en appelmoes op tafel.
- Maak 2 schaaltjes
- een met eiwit en een met paneermeel.
- Snijd de kip in gelijke stukjes. Kruid ze met peper, zout en chilivlokken.
- Haal de stukjes kip eerst door het eiwit heen en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit een laagje Reddy Premium Zonnebloemolie van ongeveer 3 cm tot 180 graden. Frituur de kipnuggets circa 5 minuten aan beide zijden tot ze goudbruin zijn in Reddy Milde Geuren frituurolie.
- Schil de aardappels. Snijd ze vervolgens in de lengte in plakken van 1 cm. Snijd deze plakken weer in de lengte in stukken van 1 bij 1.
- Was de frieten goed af in water en dep ze daarna droog.
- Frituur de frieten eerst 7 minuten op 140 graden in Reddy Milde Geuren frituurolie.
- Schep ze op een bord en laat volledig afkoelen.
- Bak vervolgens de frieten 3 minuten op 180 graden in Reddy Milde Geuren frituurolie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
- Vul een schaal met water en roer het citroensap erdoorheen.
- Schil de appels en snijd ze vervolgens in stukjes. Leg deze direct in het water met citroensap.
- Giet de appels af en doe ze in een pan. Voeg hier de suiker en de kaneel aan toe en meng alles goed. Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur lager. Laat dit 15-20 minuten zo staan met een deksel er schuin op, zodat de lucht kan ontsnappen.
- Als de appel zacht genoeg is, stamp deze dan met een pureestamper tot appelmoes.