Aardappel-kaassoep

Aardappel-kaassoep

Smulweb imageSmulweb

Heb je wel eens aardappel-kaassoep gegeten? Als je deze soep eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet anders. De combinatie van aardappelblokjes, champignons en geraspte kaas is goddelijk. Voeg tot slot peterselie toe voor de finishing touch.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel-kaassoep op tafel.

  1. Snijd de geschilde aardappel in dobbelstenen. Snijd de schoon geborstelde champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen.
  2. Kook de aardappelblokjes in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Roer de knoflook uit de knijper en de plakjes champignons door de soep en breng aan de kook.
  4. Voeg al roerend de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  5. Schep de soep in diepe borden of kommen en strooi er peterselie op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Lunch