Aardbei panna cotta

Aardbei panna cotta

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte traktatie: Aardbei panna cotta. Slagroom gemengd met aardbeienpuree, suiker en vanillesuiker aangevuld met gelatine voor de stevigheid. Heerlijk koud geserveerd in kleine (likeur)glaasjes met munt en een vleugje poedersuiker op de top.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardbei panna cotta op tafel.

  1. Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en vanillesuiker tegen de kook aan.
  2. Neem de pan van het vuur. Los al roerend met een lepel de goed uitgeknepen gelatine op in de warme room. Laat 10 minuten afkoelen.
  3. Pureer intussen de aardbeien met de staafmixer. Meng de aardbeienpuree door de room en schenk in 8 kleine (likeur) glaasjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Zet de puddinkjes 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak de puddinkjes af met een blaadje munt en een beetje poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta