Chakalaka (zuid-afrikaans)

Chakalaka (zuid-afrikaans)

Smulweb imageSmulweb

Zin in iets anders? Probeer deze heerlijke Zuid-Afrikaanse Chakalaka schotel! Bereid met paprika, rode en groene chilipeper, knoflook, ui, bloemkoolroosjes, wortel, basilicum, kerriepoeder en bonen. Serveer koud of warm.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 ml Water
  • 0.2 el Basilicum
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Chakalaka (zuid-afrikaans) op tafel.

  1. Verwijder de zaadlijst uit de paprika, rode en groene chilipeper.
  2. Hak de knoflook, ui en chilipepers fijn.
  3. Snij de paprika in gelijkmatige stukken.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook, ui, paprika en chilipepers toe aan de olie.
  5. Laat gedurende 5 minuten sudderen op een laag vuur.
  6. Maak de wortel schoon en snij deze in kleine stukjes.
  7. Voeg de wortels en bloemkoolroosjes toe aan de ui.
  8. Voeg het water toe en sluit de koekenpan af met een deksel.
  9. Kook gedurende 15 minuten de groenten gaar op een laag vuur.
  10. Voeg de bonen, kerriepoeder, basilicum, peper en zout toe.
  11. Doe in een kom het warme water en tomatenpuree en klop los.
  12. Doe het mengsel erbij en breng het geheel aan de kook.
  13. Serveer naar keuze warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Zuivel