- 20 ml Water
- 0.2 el Basilicum
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Chakalaka (zuid-afrikaans) op tafel.
- Verwijder de zaadlijst uit de paprika, rode en groene chilipeper.
- Hak de knoflook, ui en chilipepers fijn.
- Snij de paprika in gelijkmatige stukken.
- Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook, ui, paprika en chilipepers toe aan de olie.
- Laat gedurende 5 minuten sudderen op een laag vuur.
- Maak de wortel schoon en snij deze in kleine stukjes.
- Voeg de wortels en bloemkoolroosjes toe aan de ui.
- Voeg het water toe en sluit de koekenpan af met een deksel.
- Kook gedurende 15 minuten de groenten gaar op een laag vuur.
- Voeg de bonen, kerriepoeder, basilicum, peper en zout toe.
- Doe in een kom het warme water en tomatenpuree en klop los.
- Doe het mengsel erbij en breng het geheel aan de kook.
- Serveer naar keuze warm of koud.