Gevulde flespompoen met rijst en champignons

Gevulde flespompoen met rijst en champignons

Smulweb imageSmulweb

Gevulde flespompoen met rijst, gehakte walnoten en boschampignons, afgewerkt met Parmezaanse schilfers en een takje platte peterselie. Een vegetarisch gerecht om van te smullen. Perfect voor het diner!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde flespompoen met rijst en champignons op tafel.

  1. Snijd de pompoenen overlangs door de helft en verwijder de pitten.
  2. Bestrijk het pompoenvlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze omgedraaid (met de schil naar boven) in een braadslede en bak ze 45 minuten op 180°C in de oven.
  3. Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking en maak de boschampignons schoon.
  4. Bak de ui aan in wat olijfolie en voeg de boschampignons toe. Meng ze met de rijst, de peterselie en de gehakte walnoten.
  5. Haal het gare pompoenvlees uit de pompoenen, snijd het in blokjes en meng dit onder de rijstmengeling. Vul hiermee de pompoen weer op.
  6. Werk het geheel af met Parmezaanse schilfers en een takje platte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen