Bloemkool in ovenschotel zonder aardappelen

Bloemkool in ovenschotel zonder aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke bloemkool ovenschotel zonder aardappelen maak je zo. Giet het gehakt ui paprika mengsel in de ovenschaal en vul de ovenschaal met het bloemkoolmengsel. Voor extra smaak en crunch strooi je pittenmengsel er overheen. Daarna 30 minuten afbakken op max. 180*C.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine
  • 15 g Mix van pitten

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Bloemkool in ovenschotel zonder aardappelen op tafel.

  1. Kook de bloemkool in water, eventueel met wat zout, beetgaar (ongeveer 10 minuten koken).
  2. Maak de paprika's, knoflook en uien schoon en snij ze in blokjes.
  3. Kruid het gehakt.
  4. Braad het gehakt in de braadboter rul.
  5. Bak in een andere pan uien, knoflook en paprika aan. Voeg het rul gebraden gehakt toe.
  6. Beboter een ovenschaal. Giet het gehakt-ui-paprikamengsel in de ovenschaal.
  7. Giet de beetgare bloemkool af. Voeg crème fraîche toe.
  8. Roer de bloemkool en de crème fraîche fijn met een staafmixer tot er een homogene massa ontstaat.
  9. Vul de ovenschaal af met het bloemkoolmengsel. Strooi het pittenmengsel er overheen.
  10. Bak de ovenschotel af in ongeveer 30 minuten op maximaal 180 °C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel