- 1 el Vloeibare margarine
- 15 g Mix van pitten
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Bloemkool in ovenschotel zonder aardappelen op tafel.
- Kook de bloemkool in water, eventueel met wat zout, beetgaar (ongeveer 10 minuten koken).
- Maak de paprika's, knoflook en uien schoon en snij ze in blokjes.
- Kruid het gehakt.
- Braad het gehakt in de braadboter rul.
- Bak in een andere pan uien, knoflook en paprika aan. Voeg het rul gebraden gehakt toe.
- Beboter een ovenschaal. Giet het gehakt-ui-paprikamengsel in de ovenschaal.
- Giet de beetgare bloemkool af. Voeg crème fraîche toe.
- Roer de bloemkool en de crème fraîche fijn met een staafmixer tot er een homogene massa ontstaat.
- Vul de ovenschaal af met het bloemkoolmengsel. Strooi het pittenmengsel er overheen.
- Bak de ovenschotel af in ongeveer 30 minuten op maximaal 180 °C.