Pittige kip-kerrie-kokossoep met champignons en prei

Pittige kip-kerrie-kokossoep met champignons en prei

Smulweb imageSmulweb

Pittige kip-kerrie-kokossoep met champignons en prei. Gevuld met smaakmakers als gemberwortel, rode peper, laos, sereh, ketoembar, curry madras en Thai red curry. Geserveerd met fijn gesneden peterselie. Perfect voor een regenachtige, gure dag!

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige kip-kerrie-kokossoep met champignons en prei op tafel.

  1. Zet de kippenpoten op met 1 liter koud water, zout en wat peper. Breng aan de kook, schuim de bouillon af en laat de kippenpoten op een lage warmtebron goed gaar worden.
  2. Haal de kippenpoten uit de bouillon. Verwijder vel, vet en botjes en snijd het kippenvlees fijn. Zeef eventueel de bouillon.
  3. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Bak de gemberwortel en de rode peper even mee.
  4. Voeg de Thai red curry, laos, sereh, ketoembaren curry madras toe. Bak al roerend even mee tot de kruiden gaan geuren.
  5. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook.
  6. Doe nu de prei en de champignons erbij en laat alles plm. 5-10 minuten zachtjes koken.
  7. Kokosmelk en stukjes kip aan de bouillon toevoegen en de soep goed verwarmen.
  8. Garneer met wat fijn gesneden peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Prei Champignons