Albondigas gehaktballetjes in paprikasaus

Albondigas gehaktballetjes in paprikasaus

Smulweb imageSmulweb

Geïnspireerd door de Spaanse keuken? Maak albondigas gehaktballetjes in paprikasaus! Het gehakt met ei, broodkruim, melk en kruidenmix wordt omgetoverd tot heerlijke balletjes. Paprika, knoflook, tomaat en wijn zorgen voor een smaakvolle saus. Serveer ze bestrooid met gehakte peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Albondigas gehaktballetjes in paprikasaus op tafel.

  1. Meng het gehakt met het ei, het broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  2. Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  4. Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
  5. Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
  6. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus. Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
  7. Bestrooi de albondigas vlak voor het serveren met gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen