- 700 g Runderpoulet, onbereid
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofpot op tafel.
- Maak de groente schoon. Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1-2 cm, de wortel in plakjes en de champignons in vieren.
- Verhit de boter in de braadpan en bak de spekblokjes ca. 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de stukjes lente-ui, 1/3e van de wortel en 1/3e van de champignons toe en bak ze even mee. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer 1 eetlepel mosterd en de pils door het vlees zachtjes ca. 2 uur stoven. Roer af en toe.
- Voeg de rest van de wortel en champignons en 3 dl warm water toe aan de stoofpot. Breng het vocht weer aan de kook en laat het vlees in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar worden.
- Schil de appel, verwijder de klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roer ze door de stoofpot en stoof ze ca. 10 minuten mee.
- Roer de maizena glad met de slagroom en schenk het mengsel al roerende bij de stoofpot. Blijf roeren tot het stoofvocht gebonden is. Voeg naar smaak zout, peper en mosterd toe en strooi de peterselie erover.
- Serveer met brood.