- 40 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tian (provencaalse groenteschotel) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak in een pan de uien, knoflook en tijm ongeveer 10 minuten in 2 eetlepels olie zacht en net goudbruin.
- Snijd intussen de aubergine en courgette in de breedte in 2 mm dikke plakken. Gebruik een mandoline of het brede mes van een blokrasp, als je die hebt. Snijd de tomaten in 3 mm dikke plakken.
- Doe de gebakken uien, knoflook en tijm in de ovenschaal en leg er een paar plakjes groenten op, zodat er een recht oppervlak ontstaat. Schik de overige plakjes er in afwisselende kleuren in een ronde vorm op.
- Besprenkel het gerecht met de resterende olie en bestrooi het met zout.
- Bak het 35-40 minuten in de oven, of tot de groenten zacht en vanboven goudbruin zijn.