Dundee cake kerst gebak

Dundee cake kerst gebak

Smulweb imageSmulweb

Kerst op tafel? Dan zet je deze Dundee cake neer. Met amandelen en ananas is Lekker een understatement. En een scheutje whisky houdt hem heerlijk smeuïg. Christmas cake at its best!

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Gekonfijte sinaaappelschil
  • 75 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Dundee cake kerst gebak op tafel.

  1. Doe de rozijnen met de eventueel kleiner gesneden sinaasappelschil en de marmelade in een kom en schenk er de whisky bij. Laat dit een paar uur staan.
  2. Vermeng de boter met de amandelspijs en de suiker met een mixer. Roer tot de suiker is opgelost en er een egale crème is ontstaan.
  3. Klop de eieren los en voeg deze in delen toe aan het botermengsel totdat al het ei is opgenomen. Blijf nog een paar minuten doorkloppen.
  4. Zeef de bloem met het zout op het mengsel en spatel het er voorzichtig door. Schep dan het rozijnenmengsel er luchtig door.
  5. Vet de vorm in en maak met een reep bakpapier de rand hoger. Vul de vorm en strijk het beslag glad. Beleg de bovenkant helemaal met de amandelen.
  6. Zet de oven op 175 graden en bak de cake in ruim een uur. Controleer met een prikker of hij gaar is, anders nog terug in de oven.
  7. Laat het gebak iets afkoelen en bestrijk de bovenkant met het eiwit. Laat de taart afkoelen en bewaar afgedekt een paar dagen op een koele plaats.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake