- 30 g Sojamelk ongezoet
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Verantwoorde havermout koekjes (weinig suiker) op tafel.
- Als je rozijnen gebruikt, laat deze wellen in warm water.
- Smelt kokosolie (of boter) in de pan.
- Meng bloem, havermout, bakpoeder, suiker en dadelstroop in een kom met een lepel.
- Voeg eventueel extra ingrediënten (gedroogd fruit, noten) toe en hak/snijd deze.
- Voeg gesmolten kokosolie (of boter) toe aan de kom met de droge ingrediënten.
- Voeg een scheut melk toe tot je een mooi deeg hebt dat aan elkaar plakt. Het moet niet te droog zijn.
- Maak koekjes door een hoopje deeg op een bakplaat (bedekt met bakpapier) te leggen en goed aan te drukken tot een mooi koekje. Gebruik eventueel een koekstempel om het goed aan te drukken.
- Bak de koekjes ongeveer 20 minuten op 160 graden.