Maaltijdsalade met gerookte paling

Maaltijdsalade met gerookte paling

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke maaltijd: Maaltijdsalade met gerookte paling! Met frisse veldsla, gekookte aardappels, sappige tomaten, stengelui en komkommer. Afgemaakt met witlof, eieren in partjes en gerookte paling. Een lekkere dressing met onder andere suiker en citroensap maakt het gerecht af.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Maaltijdsalade met gerookte paling op tafel.

  1. Klop eerst alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg als laatste de olie toe zodat de suiker eerst kan oplossen.
  2. Kook de aardappels met wat zout gaar en laat ze uitstomen.
  3. Snijd de appel in kleine stukjes en zet deze tot gebruik in een schaaltje water met 1 el citroensap. Snijd het lof in fijne reepjes en zet deze in een ander schaaltje met water en 1 el citroensap.
  4. Fileer de palingen (met de achterkant van een mes of een lepel gaat dit super, oefening baart kunst).
  5. Zet twee borden klaar. Stapel in deze volgorde: eerst de veldsla, dan de aardappels, 1 el dressing over ieder bord, de tomaat, stengelui, komkommer, uitgelekte appelstukjes en witlof, de eieren in partjes en dan de paling. Verdeel hierover de rest van de dressing.
  6. Garneer met een snuif paprikapoeder.
eet smakelijk