- 600 g Runderpoulet, onbereid
- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Culinaire hachee van svh meesterkok smullen op tafel.
- Doe boter en olie in een koekenpan. Verhit het op hoog vuur. Bak blokken vlees snel om en om totdat het dichtgeschroeid is.
- Voeg peper en zout op het vlees toe en voeg tomatenpuree toe in de koekenpan. Roer het goed door.
- Blus het af met een royaal glas droge rode wijn en voeg runderbouillon toe tot het vlees net onderstaat. Giet de inhoud in een stoofpan met deksel.
- Maak sjalotten schoon en snijd ze in ringen. Bak de sjalotten aan in de gebruikte koekenpan. Voeg laurier, kruidnagels, gekneusde zwarte peperkorrels, en kaneelstokje toe en giet het over het vlees in de stoofpan. Zorg ervoor dat alles in de stoofpan net onderstaat met restant bouillon. Zet deksel erop en laat minimaal 2 uur pruttelen op laag vuur.
- Maak het af met 1 tl RAS EL HANOUT. Proef en voeg extra zout en peper naar smaak toe. Verwijder laurierblad en kaneelstokje en smullen!