- 50 g Amaretto
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Amandelcake met abrikozen amaretto en amandelspijs op tafel.
- Week de stukjes abrikozen circa 20 minuten in heet water. Giet af en laat goed uitlekken. Roer de amaretto door de abrikozen.
- Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Roer de zachte boter met suiker en vanillesuiker circa 8 minuten tot een mooie lichte en cremige massa ontstaat.
- Voeg het zout en één voor één de eieren toe en zorg dat het ei is opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd.
- Zeef het meel met de gemalen amandelen en schep dit voorzichtig en zonder echt te roeren door de botermassa.
- Schep nu voorzichtig de stukjes abrikozen met amaretto en de stukjes amandelspijs door het beslag.
- Strooi het amandelschaafsel over het deeg.
- Bak de cake in het midden van de oven gedurende circa 1 uur. Prik in de cake met bijvoorbeeld een satéprikker om te controleren of de cake gaar is.
- Hou in de gaten, want elke oven is anders.