Amandelcake met abrikozen amaretto en amandelspijs

Amandelcake met abrikozen amaretto en amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

De perfecte cake; knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Geniet van de Amandelcake met abrikozen amaretto en amandelspijs.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Amandelcake met abrikozen amaretto en amandelspijs op tafel.

  1. Week de stukjes abrikozen circa 20 minuten in heet water. Giet af en laat goed uitlekken. Roer de amaretto door de abrikozen.
  2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Roer de zachte boter met suiker en vanillesuiker circa 8 minuten tot een mooie lichte en cremige massa ontstaat.
  5. Voeg het zout en één voor één de eieren toe en zorg dat het ei is opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd.
  6. Zeef het meel met de gemalen amandelen en schep dit voorzichtig en zonder echt te roeren door de botermassa.
  7. Schep nu voorzichtig de stukjes abrikozen met amaretto en de stukjes amandelspijs door het beslag.
  8. Strooi het amandelschaafsel over het deeg.
  9. Bak de cake in het midden van de oven gedurende circa 1 uur. Prik in de cake met bijvoorbeeld een satéprikker om te controleren of de cake gaar is.
  10. Hou in de gaten, want elke oven is anders.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Abrikozen