Thaise pannenkoeken met banaan

Thaise pannenkoeken met banaan

Smulweb imageSmulweb

Thaise pannenkoeken met banaan! Geserveerd met heerlijk gekaramelliseerde banaan en frisse mango. Besprenkeld met geroosterde kokosnoot en limoen voor een perfecte finishing touch.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise pannenkoeken met banaan op tafel.

  1. Rooster het geschaafde kokos op een bakplaat gedurende 10 minuten in een oven op 150 °C, of tot het goudgeel is. Schud de bakplaat af en toe heen en weer. Zet het kokos apart.
  2. Zeef beide bloemsoorten in een kom. Voeg de suiker en het gedroogde kokos toe en meng alles goed. Maak een kuiltje in het midden en schenk de kokosmelk en het ei erin. Klop glad.
  3. Smelt wat boter in een koekenpan. Schenk 60 ml pannenkoekbeslag in de pan en bak de pannenkoek op matig vuur tot de onderkant goudbruin is. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant. Leg hem op een bord en dek hem af met een theedoek om hem warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag en voeg indien nodig meer boter toe.
  4. Verhit de extra boter en bak de banaan op matig vuur zacht en bruin. Bestrooi hem met de basterdsuiker en schud de pan zachtjes tot de suiker gesmolten is. Roer het limoensap erdoor.
  5. Schil en snijd de mango in schijfjes. Verdeel de banaan en de mango over de pannenkoeken en vouw de pannenkoeken dubbel. Bestrooi ze met het geschaafde kokos en de reepjes limoenschil.
  6. Serveer er eventueel een bolletje ijs bij met een schijfje mango.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Pannenkoeken Banaan