Ingrediënten
- 500 g cherrytomaten
- 3 tenen knoflook
- 5 el Olijfolie
- 2 el Azijn
- 2 baguettes wit
- 125 g rucola
- 20 g Basilicum
- 2 Mozzarella
- 40 g bakken & braden (pakje à 200 g)
- 2 schalen Duitse biefstuk rund (à 2 stuks)
- 1 ovenschaal (15 x 20 cm)
- 1 bakpapier
- 1 aluminiumfolie
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Duitse biefstuk met jus en bruschetta’s op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 200 ?C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cherrytomaten in de ovenschaal. Snijd 2 tenen knoflook fijn en voeg toe. Besprenkel met 3 el olijfolie en 1 el azijn. Breng op smaak en schep om. Rooster 15 min. in de oven. Snijd intussen de baguettes in schuine plakken en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met 2 olijfolie, breng op smaak en bak in 8-10 min. knapperig in de oven.
- Doe de rucola in een ruime kom. Houd een paar blaadjes basilicum apart ter garnering. Hak de rest grof en voeg toe aan de rucola. Giet de mozzarella af, scheur in grove stukken en houd apart. Halveer het laatste teentje knoflook.
- Smelt de bakken & braden in een ruime koekenpan en bak de biefstukken in 5-6 min. rondom gaar. Haal intussen de broodjes uit de oven en wrijf kort met de snijkant van de knoflook over het brood.
- Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten. Blus de pan af met 100 ml water en een ½ el azijn. Roer de aanbaksels los en breng de jus verder op smaak. Kook de jus in ca. 2 min. tot gewenste dikte in. Schep de tomaatjes met de knoflook en het vocht uit de ovenschaal door de rucola.
- Verdeel de salade over de borden, verdeel er de mozzarella over en serveer er de bruschetta’s naast. Garneer met de achtergehouden basilicum. Leg er de biefstukjes bij en schep er de jus over.