Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte ovenschotel voor de winter! Prikkel je smaakpapillen met gerookt ontbijtspek, rundergehakt, groenten als paprika, tomaat, uien, champignons en natuurlijk aardappelpuree en kaas! Heerlijk romig en vol van smaak! Gouden kaaskorstje en verse peterselie maken het helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Supergezonde winterse ovenschotel bomvol smaak op tafel.

  1. Schil en was de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in zout water. Giet af en pureer met de staafmixer. Voeg slagroom toe tot het er lekker romig uitziet en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat staan.
  2. Snijd alle paprika in blokjes, verwijder de kern van de tomaten en snijd ze fijn, snijd uien en prei in halve ringen, champignons in plakjes en pers knoflook. Snijd het gerookte ontbijtspek in niet te kleine blokjes.
  3. Neem dan een grote wok of hapjespan, doe er wat olijfolie in en bak de spekjes goed uit. Voeg rundergehakt toe, bak mee en blus af met bouillon. Roerbak dan beetje bij beetje de groenten mee tot ze glazig zijn en voeg als laatste de bruine bonen toe.
  4. Breng dit op smaak met specerijen, paprikapoeder, dragon, komijn en peper en zout. Voeg een klein scheutje worchestersaus toe voor extra pittigheid (optioneel).
  5. Neem een ovenschaal, schep het mengsel erin en dek het netjes en gelijkmatig af met de romige aardappelpuree. Bestrooi de bovenlaag met de geraspte kaas.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in de oven en bak nog 25-30 minuten tot de bovenlaag mooi goudbruin en krokant is.
  7. Garneer met fijn gesnipperde peterselie en serveer. Eet smakelijk!
  8. Kooktip: vervang de bruine bonen ook eens door capucijners.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel