- 1.5 g Sambuca
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel kabeljauw venkel-tomatensaus op tafel.
- Ontvel cherrytomaten in warm water.
- Snijd kabeljauw in stukken van 2x1 cm en verdeel ze over een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Snijd champignons in plakjes, rode ui in ringen en rode puntpaprika in reepjes en verdeel over de vis. Verdeel ook zongedroogde tomaten en ontvelde tomaten over de vis en besprenkel de ovenschaal met witte wijn.
- Snijd venkel, ui, knoflook en Italiaanse ham fijn. Verhit olijfolie in een wok en bak de venkel, knoflook en ui gedurende 3 minuten. Voeg de Italiaanse ham toe en bak nog 1 minuut. Blus af met witte wijn en voeg mascarpone en tomatensaus toe. Laat op een laag vuur warm worden en voeg dan Danish blue toe. Breng op smaak met bouillonblokje, ketjap en eventueel sambuca.
- Laat de saus afkoelen (evt. in koud water). Giet de saus na 5 minuten over de vis en zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven op 180 graden. Bak gedurende 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de hoeveelheid saus).