Italiaanse paddenstoelenstoof (spezzatino con funghi)

Italiaanse paddenstoelenstoof (spezzatino con funghi)

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een hartig Italiaans gerecht met onze Italiaanse paddenstoelenstoof. Paddenstoelen, spek en vlees bereid met oregano, basilicum, tijm en Italiaanse kruiden, op smaak gebracht met wijn en edik. Perfect voor op koude dagen! Serveer met vers brood om die heerlijke saus op te dippen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 750 g Paddenstoelenmix
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse paddenstoelenstoof (spezzatino con funghi) op tafel.

  1. Poets de paddenstoelen goed schoon met een doekje en snijd ze in schijfjes of stukjes. Laat de kleinsten heel. Week de gedroogde paddenstoelen in kokend water tot ze onder staan en snijd ze daarna in kleine stukjes. Snijd het vlees in dobbelstenen. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie en smelt hierin de boter en bak het vlees hierin rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het vlees uit de pan. Bak daarna het spek met de knoflook en de uien.
  3. Roer het vlees weer door de pan en voeg de tijm, oregano, basilicum, de geweekte paddenstoelen (incl. vocht), wijn, Edik en paddenstoelenbouillon toe. Voeg eventueel extra Italiaanse kruiden toe. Zorg ervoor dat het vlees goed onder staat.
  4. Laat het geheel ongeveer 2 ½ uur stoven, tot het vlees zacht begint te worden. Laat het eventueel langer stoven als dat nodig is.
  5. Bak de overgebleven paddenstoelen in een andere pan en voeg ze toe aan het vlees. Laat het nog een half uur meestoven en bind de saus indien nodig een beetje bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Soep Pasta