Muesli plaat koek

Muesli plaat koek

Smulweb imageSmulweb

Deze muesli plaat koek smelt in je mond door de boter, muesli en de knapperige stukjes amandel. Met plakken appel erop en een snuf kaneel, lijkt dit haast een soort appeltaart. Perfect voor bij de koffie of thee!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Muesli plaat koek op tafel.

  1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Snijd de boter zelf in kleinere blokjes van ongeveer 2 cm, dat is makkelijker met kneden.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de appel) in een kom en kneed met je handen.
  3. Geef het kneden even de tijd, door de temperatuur van je handen smelt de boter langzaam en wordt het een mooie plakkerige deegbal.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht oven). Pak een bakplaat en leg er bakpapier op.
  5. Kneed het deeg uit over de plaat, probeer dit goed te verdelen over de plaat. De koek zal nog iets groeien. Snijd de appels in plakken waarbij de rug ongeveer 1 cm is. Druk de plakken appel in de koek. Strooi er eventueel nog wat kaneel over.
  6. De plaatkoek kan nu de oven in. De duur verschilt per oven, maar ongeveer 50 minuten op 150 graden.
  7. Laat de koek even afkoelen voordat je hem serveert. Eetsmakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan