Eiersalade met ontbijtspek en truffel

Eiersalade met ontbijtspek en truffel

Smulweb imageSmulweb

Eiersalade met ontbijtspek en truffel. Laat de ontbijtspek uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Voeg bieslook en ui toe. Vermaal de ontbijtspek met de handen boven de mengkom. Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer met toastjes, geroosterd brood of stokbrood. Een heerlijke truffeluitkomst!

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Eiersalade met ontbijtspek en truffel op tafel.

  1. Kook de 6 eieren hard (6 minuten in kokend water). Laat de eieren goed schrikken en afkoelen.
  2. Bak de ontbijtspek op een middelmatig vuur helemaal uit. Gebruik geen vet: het spek heeft voldoende vet om zichzelf te bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen tot ze lekker knapperig zijn. Het is essentieel dat al het vet uit de spek is gebakken. Temper daarom het vuur, wanneer het "vlees deel" van de spek te snel bruin wordt.
  3. Snipper de bieslook en de ui zeer fijn.
  4. Pak een mengkom, pel de eieren, gebruik een eiersnijder om elk ei 2x te snijden. Prak de eierstukjes kleiner, maar niet kapot.
  5. Voeg de mayonaise, kerriepoeder, truffelolie, gesnipperde ui en bieslook toe.
  6. Vermaal de ontbijtspek met je handen zo fijn mogelijk boven de mengkom. Wanneer de spek niet helemaal fijn gemalen kan worden, scheur dan de spek in kleine stukjes.
  7. Meng het geheel met een vork goed door elkaar.
  8. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  9. Laat minimaal 1 uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  10. Roer goed door en serveer met toastjes, geroosterd brood of stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Vlees Kruiden Eiersalade