Gezonde pizzavervanger

Gezonde pizzavervanger

Smulweb imageSmulweb

Deze knapperige pizzavervanger is jouw nieuwe favoriete gerecht. Heerlijk met een topping van tomatensaus, groenten, tonijn en kaas. Garneer met rucola voor de finishing touch. Bakken maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gezonde pizzavervanger op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Mix de walnoten, de Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaten in een keukenmachine. Doe de havermout, de boekweit, de eieren en het water erbij. Mix alles totdat het mengsel glad is.
  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel erop uit. Maak de bodem lekker dun, dan krijg je een knapperige pizza. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
  4. Haal de pizzabodem uit de oven en besprenkel deze met olijfolie. Doe nu de tomatensaus op de bodem, daarna de groente en tonijn en als laatste de kaas en daar overheen een geperste teen knoflook.
  5. Bak de pizza een half uur in de oven. Haal uit de oven en garneer met de rucola.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza