Verse courgettesoep met pijnboompitten

Verse courgettesoep met pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Deze verse courgettesoep is de perfecte keuze voor een herfstachtige dag! Geserveerd met geroosterde pijnboompitten, is deze soep een ware smaaksensatie. Courgette, uien en knoflook, op smaak gebracht met Provençaalse kruiden, worden samen gemengd en vervolgens gepureerd tot het een glad geheel is.

15 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water
  • 150 g Mix van pitten

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Verse courgettesoep met pijnboompitten op tafel.

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en snijd de courgette in halve plakjes.
  2. Fruit de ui gedurende 2 minuten en voeg vervolgens de knoflook toe.
  3. Voeg de courgette toe aan het mengsel.
  4. Breng de groenten op smaak met Provençaalse kruiden en een beetje zout.
  5. Wok het geheel gedurende 1 a 2 minuten.
  6. Blus alles af met het bouillonwater.
  7. Laat alles nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Verwarm vervolgens een koekenpan en rooster de pittenmix kort.
  9. Doe alle ingrediënten (behalve de pitten) in de blender en mix tot het een glad geheel vormt.
  10. Schenk de soep in een kom en strooi er de pittenmix over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep