Porter cake een verrassend lekkere cake

Porter cake een verrassend lekkere cake

Smulweb imageSmulweb

Je wilt hem vast niet delen, deze donkerbruine Porter cake met rozijnen, zuidvruchten en boordevol smaak. De combinatie van bier en gebak werkt verrassend goed, 2 uur geduld en dan: smullen maar!

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Gekonfijte sinaaappelschil

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Porter cake een verrassend lekkere cake op tafel.

  1. Zet alles klaar en weeg alles van tevoren af. Vet de bodem en zijkanten van de vorm in met boter (of olie) en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Giet het bier in een maatbeker en zeef de bloem met het zout.
  3. Vermeng al het gedroogde fruit door de bloem heen.
  4. Kluts de eieren.
  5. Smelt de boter over een heel laag vuurtje en blijf roeren.
  6. Voeg al roerende met een garde de suiker toe, dan het bier, en daarna de geklutste eieren. Blijf roeren met een garde.
  7. Voeg daarna de bloem met het fruit toe en blijf rustig roeren.
  8. Voeg als laatste het bakpoeder en de koek- of speculaaskruiden toe aan het mengsel in de pan en roer nogmaals voor een paar minuten goed door elkaar.
  9. Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake voor ongeveer 2 uur op 170-180 graden Celsius (20 graden lager in een hete luchtoven). Let op, oventemperaturen verschillen vaak.
  10. Na iets meer dan een uur kan je de oven openen (niet eerder) en de cake even afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te bruin wordt.
  11. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake