- 125 g Gekonfijte sinaaappelschil
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Porter cake een verrassend lekkere cake op tafel.
- Zet alles klaar en weeg alles van tevoren af. Vet de bodem en zijkanten van de vorm in met boter (of olie) en bekleed de bodem met bakpapier.
- Giet het bier in een maatbeker en zeef de bloem met het zout.
- Vermeng al het gedroogde fruit door de bloem heen.
- Kluts de eieren.
- Smelt de boter over een heel laag vuurtje en blijf roeren.
- Voeg al roerende met een garde de suiker toe, dan het bier, en daarna de geklutste eieren. Blijf roeren met een garde.
- Voeg daarna de bloem met het fruit toe en blijf rustig roeren.
- Voeg als laatste het bakpoeder en de koek- of speculaaskruiden toe aan het mengsel in de pan en roer nogmaals voor een paar minuten goed door elkaar.
- Giet het mengsel in de cakevorm en bak de cake voor ongeveer 2 uur op 170-180 graden Celsius (20 graden lager in een hete luchtoven). Let op, oventemperaturen verschillen vaak.
- Na iets meer dan een uur kan je de oven openen (niet eerder) en de cake even afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te bruin wordt.
- Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.