Duo cake speculaascake en appel-kaneelcake

Duo cake speculaascake en appel-kaneelcake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke duo cake met speculaascake en appel-kaneelcake. De appelstukjes met kaneel zorgen voor een frisse smaak en de speculaaskruiden met de donkerbruine basterdsuiker zorgen voor een warme smaak. Serveer bij de koffie of thee en geniet!

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Duo cake speculaascake en appel-kaneelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukken. Roer kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker door elkaar. Meng dit door de appelstukjes.
  3. Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  4. Mix de boter met de suiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten mixen). Voeg het zout en één voor één de eieren toe. Steeds toevoegen als de vorige is opgenomen.
  5. Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel door de ei-botermassa. Als je bloem en bakpoeder gebruikt zeef dit dan.
  6. Verdeel het deeg in tweeën. Schep door het ene deel voorzichtig de appel-kaneelstukjes. Doe dit deel onderin de cakevorm.
  7. Roer de speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker door elkaar en schep dit door het andere deel van het cakebeslag. Verdeel dit beslag over het appelbeslag.
  8. Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake plm. 60 minuten.
  9. Prik in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake