Pittige maissoep

Pittige maissoep

Smulweb imageSmulweb

Een pittige en romige soep met maïs, paprika, wortel en bleekselderij. Met een toque van chilipoeder en een crumble van tofu.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Chilipoeder
  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige maissoep op tafel.

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog tot hoog vuur.
  2. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze onder af en toe roeren in circa 5 minuten glazig.
  3. Voeg de wortelen, bleekselderij, paprika, maïs, het chilipoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat alles onafgedekt circa 20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  4. Pureer de tofoe samen met een soeplepel van de soep in een keukenmachine of blender glad.
  5. Roer het mengsel door de soep en laat 5 minuten sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep