Pittige pompoensoep met rundvlees

Pittige pompoensoep met rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pittige pompoensoep met rundvlees. Zelfgemaakt met stukken pompoen, prei, wortel, ui en aardappel. Met verse kruiden en gemberwortel voor extra smaak en pit. Perfect voor de koude dagen.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige pompoensoep met rundvlees op tafel.

  1. Zet een pan op het vuur en voeg een aantal bouillonblokjes toe. Wacht tot het kookt en voeg het rundvlees toe.
  2. Snijd intussen alle groenten (pompoen, prei, wortel, ui, aardappel) in stukken en doe ze in een pan met wat olie. Laat het mengsel verhitten.
  3. Voeg de kruiden toe en laat het zachtjes bakken. Snijd de knoflookteentjes klein en voeg ze toe aan het mengsel. Maak de peper vrij van pitjes, snijd hem fijn en voeg hem toe aan de groenten. Rasp ook een stukje gemberwortel van ongeveer 3 a 4 cm boven het groentemengsel.
  4. Schep wat bouillon bij het groentemengsel en laat het zachtjes stoven. Controleer af en toe en voeg eventueel wat vocht bij (uit het vleesvocht dat staat te stoven).
  5. Controleer als het groentemengsel gaar is de aardappels en de pompoen. Meng dan alles met een staafmixer.
  6. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg het toe aan het groentemengsel. Voeg bouillonvocht toe tot je de juiste dikte hebt bereikt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees