Roergebakken sperziebonen met tauge en kokos

Roergebakken sperziebonen met tauge en kokos

Smulweb imageSmulweb

Roergebakken sperziebonen met tauge en kokos smaken heerlijk oosters. Een eenvoudig te bereiden groentegerecht. Rooster de kokos voor een extra smaaksensatie. Serveer het met rijst en een lekker sausje.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Roergebakken sperziebonen met tauge en kokos op tafel.

  1. Sperziebonen schoonmaken en wassen. In een pan met weinig water sperziebonen ca. 4 minuten koken. Intussen prei wassen, schoonmaken en in heel dunne ringen snijden. Taugé wassen en in een zeef goed laten uitlekken. In een droge koekenpan kokos op halfhoog vuur al omscheppend in ca. 1 minuut lichtbruin roosteren. Sperziebonen afgieten en in een vergiet goed laten uitlekken.
  2. In wok of hapjespan olie verhitten. Prei en taugé op hoog vuur onder voortdurend omscheppen ca 1 minuut roerbakken. Sperziebonen toevoegen en op halfhoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend meebakken.
  3. Voeg ketoembar, djinten, kokos en ketjap toe en roer alles door elkaar. Op smaak brengen met peper.
  4. Serveer met rijst en bijvoorbeeld vlees met ketjapsaus of saté.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen