- 125 g Champignon Roerbakmix
- 100 g Cantharellen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gastronomische bospaddenstoelensoep herfst op tafel.
- Snipper de ui en het wit van 1 stengel prei. Doe 50 gr roomboter in een pan en laat op matig vuur smelten.
- Fruit de groente in de boter aan en voeg de verse blaadjes van het takje tijm toe. Snijd dan een half bakje champignons, een handje kastanje champignons en een paar cantharellen in dunne plakjes en fruit die 6 minuten mee.
- Doe er dan exact 60 gr bloem bij en roer goed door elkaar. Voeg dan precies 800 ml bospaddenstoelen bouillon toe van 2 tabletten en breng aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en zeef dit mengsel dan goed boven een andere pan.
- Voeg een flinke scheut slagroom toe en 2 el creme fraiche. Snijd dan de overige champignons, de kastanje champignons en de cantharellen in dunne plakjes en voeg toe. Laat die even kort (enkele minuten) meegaren.
- Breng hem nu hoog op smaak met zout en vers gemalen peper. Voeg dan 1 el cognac of 1 el madeira toe en roer goed door.
- Sier hem op met wat verse groene kruiden zoals verse bieslook, peterselie of fijn gesnipperde bos uitjes. Eet smakelijk.