Citroen quinoa met kip en pijnboompitten

Citroen quinoa met kip en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Een frisse en smakelijke quinoa gerecht met kip en pijnboompitten. Met een mix van kruiden, paprika, zongedroogde tomaten en nog veel meer, kan je niet fout gaan.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Citroen quinoa met kip en pijnboompitten op tafel.

  1. Breng de quinoa met een bouillonblokje en het komijnzaad aan de kook. Laat vervolgens 20 minuten zachtjes gaarkoken.
  2. Snij de kip in stukjes en meng deze met zout, chilipoeder, paprikapoeder, uitgeperste knoflook en sesamzaadjes.
  3. Bak de pijnboompitjes in een droge pan totdat ze goudbruin kleuren.
  4. Snij de prei, rode ui en de ene helft van de paprika in fijne stukjes. Snij de andere helft van de paprika in reepjes.
  5. Bak de kip, de paprikareepjes en de zongedroogde tomaten in een koekenpan gaar.
  6. Voeg, als de quinoa gaar is, hier de pijnboompitten, het citroensap en tijm bij. Doe vervolgens de deksel weer op de pan zodat de quinoa warm blijft.
  7. Wok als laatst de gesneden prei, rode ui en de halve paprika met wat zout in een paar minuten gaar.
  8. Serveer de groenten, de quinoa en de kip op een bord. Strooi hier nog wat pinda's overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Gevogelte Citroen