- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Traditionele erwtensoep (familierecept) op tafel.
- Schil, snijd en was de wortel, knolselderij, ui, bleekselderij, bladselderij en prei. Snijd de rookworsten in schijfjes.
- Kook 2 liter water in een waterkoker. Doe het water samen met de vleesribben en de spliterwten in een grote soeppan. Breng alles aan de kook en schep het schuim dat ontstaat eraf met een schuimspaan.
- Voeg de bouillon- en de maggiblokjes toe en giet er nog 1 liter kokend water (eveneens uit de waterkoker) bij. Laat het geheel op een laag vuur zo'n 2 uur zachtjes koken, totdat het vlees gaar is en de spliterwten uit elkaar vallen. Roer af en toe met een houten lepel over de bodem om aanbranden te voorkomen.
- Verwijder het vlees uit de soep en laat het afkoelen, snijd het vervolgens in kleine stukjes. Snijd ook het vet eruit.
- Zet het vuur hoger en voeg eerst de knolselderij en de wortel toe
- daarna de bleekselderij, bladselderij en de ui. Als laatste voeg je de prei toe. Laat het geheel nog zo'n half uur op een laag vuur sudderen.
- Voeg kokend water toe totdat de soep de gewenste dikte en hoeveelheid heeft.
- Voeg als laatste de schijfjes rookworst en de stukjes vlees toe en laat het geheel nog even goed doorwarmen.