Pastinaaksoep met kip en kerrie

Pastinaaksoep met kip en kerrie

Smulweb imageSmulweb

Romige pastinaaksoep met kip en kerrie. Deze soep is lekker als voorgerecht, lunch of avondeten. Geserveerd met toast.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pastinaak
  • 1200 ml Water
  • 250 g Gerookte kip in reepjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pastinaaksoep met kip en kerrie op tafel.

  1. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de kerrie en komijn.
  2. Voeg de aardappel en pastinaak toe en giet de bouillon erbij.
  3. Kook zachtjes gedurende 20-25 minuten en pureer de soep.
  4. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is.
  5. Roer de kookroom en kip erdoorheen.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
  7. Serveer met de toast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte