Spinaziebloem met ricotta en ham

Spinaziebloem met ricotta en ham

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zelfgemaakte taart van spinazie, ham en ricotta. Verpakt in een mooi bladerdeeg jasje en boordevol smaak. Dit gerecht is een gegarandeerde hit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Spinaziebloem met ricotta en ham op tafel.

  1. Stoom de spinazie kort zodat deze net slinkt.
  2. Schep in een vergiet en duw al het vocht er goed uit tot de spinazie bijna droog is.
  3. Hak de spinazie grof en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de ricotta los in een grote schaal en schep hier de spinazie, ham en kruiden doorheen. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Zet het mengsel in de koelkast tot later gebruik.
  6. Bestuif het werkblad licht met bloem. Maak van het deeg 2 gelijke porties en rol elk stuk uit tot een ronde plak. Bestrooi de plakken met paneermeel.
  7. Verdeel de spinazievulling over 1 deegplak als een krans met in het midden een bolletje. Bestrijk de randen van het deeg met water. Leg de 2e deegplak erop en druk het deeg overal stevig op elkaar. Snij de randen bij. Plaats een kopje of kommetje in het midden en druk de buitenranden dicht met een vork. Snijd vervolgens het deeg vanaf de buitenrand in ca 18 gelijke delen in tot het kopje.
  8. Kantel het deeg steeds heel voorzichtig een kwartslag. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  9. Bestrijk de taart met ei en bak in de oven in ca 25 minuten goudbruin en gaar.
  10. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan, laat afkoelen en hak ze grof.
  11. Neem de taart uit de oven en bestrooi met de pijnboompitten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Vlees