Herfsttaart uit heel holland bakt feest

Herfsttaart uit heel holland bakt feest

Smulweb imageSmulweb

De Herfsttaart uit heel holland bakt feest: Een feestelijke taart! Een heerlijke combinatie van pompoen, pecannoten, cranberryjam en een botercreme met kaneel en chocolade. Gegarneerd met paddenstoeltjes en minipompoentjes van marsepein.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Cranberrysap
  • 250 g Gedroogde cranberry's
  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Herfsttaart uit heel holland bakt feest op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Vet de bakplaat in en bekleed met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen.
  2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren gedurende 5 minuten en voeg langzaam de suiker toe. Blijf kloppen tot de massa licht van kleur en dik is. Voeg de pompoenpuree en het citroensap toe.
  3. Zeef de bloem met de kaneel, het bakpoeder, het zout en de nootmuskaat en spatel door het pompoenmengsel. Giet het beslag op de bakplaat en strijk vlak uit. Bestrooi met de pecannoten.
  4. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven of tot de cake terugveert als je er lichtjes met je vinger in drukt. Stort de cake op een doek bestrooid met poedersuiker om plakken te voorkomen. Haal het bakpapier eraf en rol de cake op in de doek, beginnend bij het korte einde. Laat de cake in de doek helemaal afkoelen.
  5. Schakel de oven terug naar 100°C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de roomkaas met de poedersuiker, de boter, de kaneel en het vanille extract luchtig.
  6. Breng voor de cranberryjam de cranberry's met de kristalsuiker, het citroensap en het water aan de kook. Laat tot jamdikte inkoken. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  7. Rol de afgekoelde cake voorzichtig weer uit. Bestrijk de cake met een dunne laag cranberryjam. Strijk hierover de roomkaasvulling. Houd aan beide kanten twee cm vrij. Rol de cake voorzichtig op en leg in de koelkast om op te stijven.
  8. Klop voor de chocolade kaneelbotercrème in de keukenmachine of met de mixer de roomboter op middelhoge snelheid tot een luchtige massa. Voeg langzaam poedersuiker en de kaneel toe en mix tot een luchtige crème. Klop de gesmolten chocolade erdoor. Bewaar de botercrème tot gebruik in de koelkast.
  9. Klop voor de eiwitpaddenstoeltjes met een mixer de eiwitten tot ze schuimig en wit zijn. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop het eiwit tot stijve pieken. Spatel de gezeefde poedersuiker en maïzena erdoor. Schep het eiwit in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier steeltjes en hoedjes van de paddenstoeltjes. Laat het eiwit in de warme oven drogen, tot het schuim aan de buitenkant hard is en van binnen nog zacht. Laat ze afkoelen. Zet de steeltjes en hoedjes met een beetje botercrème op elkaar en bestuif de hoedjes licht met cacaopoeder.
  10. Maak mini-pompoentjes van marsepein.
  11. Haal de cakerol en de botercrème uit de koelkast. Bestrijk de cake rondom met de botercrème en laat de uiteinden vrij, zodat de rol goed te zien is. Maak met een spatel lange strepen om de structuur van boomschors te imiteren. Garneer de rol met de paddenstoeltjes of pompoentjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken