Oliebollen

Oliebollen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke luchtige kastanjebruine oliebollen met kleine blokjes appel en speculaaskruiden. serveren met poedersuiker. Ideaal voor de feestdagen.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 ml Water
  • 2 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Oliebollen op tafel.

  1. Doe de bloem in een (zeer) grote kom en maak een kuiltje.
  2. Doe het zout en suiker aan de rand en de gist en boter in het midden.
  3. Voeg er het bier en water aan toe en meng vanuit het midden.
  4. Meng (eventueel met de machine) met een tot een gladde massa (ongeveer 5 minuten).
  5. Bedek de kom met een natte theedoek en laat het deeg 45-60 minuten rusten.
  6. Verdeel vervolgens het deeg in twee gelijke delen.
  7. Snij de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de speculaaskruiden toe aan 1 helft van het deeg.
  8. Doe de zonnebloemolie in een kookpan en verhit tot 180º (kan ook in de friteuse).
  9. Maak je ijsknijper vettig met wat olie en neem een schep van het deeg. Bak nu 2-3 minuten de oliebollen, draai ze hierna om en bak nogmaals 1-2 minuten. Bak ongeveer 4-5 oliebollen per keer gedurende 3-5 minuten (na 2 minuten omkeren). De tijd van bakken kan erg verschillend zijn, bak ze tot een luchtige kastanjebruine bol.
  10. Serveer lauw en werk af met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen