Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Weer zelfgemaakte groenteburgers maar anders dan mijn vorige op tafel.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur. Roerbak ze tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is.
- Giet eventueel overtollig vocht af en kruid de champignons met peper en zout.
- Hak de ui fijn en snijd een halve (of kleine) paprika in kleine blokjes.
- Verkruimel het brood (inclusief de korst) fijn in een keukenmachine. Voeg daar de bonen en tomatenpuree aan toe en pureer alles tot een dik, glad mengsel.
- Doe dit mengsel in een kom en voeg het ei, sambal, oregano, peper en zout toe. Meng kort en voeg er de paprika, ui en champignons aan toe. Meng alles goed.
- Vorm er vervolgens 4 grote of 8 kleine burgers van.
- Verhit de koekenpan opnieuw met olijfolie en bak de hamburgers gaar op middelhoog vuur. Bak ze aan elke kant 3 minuten.
- Let op dat je ze voorzichtig omdraait met een spatel.