Weer zelfgemaakte groenteburgers maar anders dan mijn vorige

Weer zelfgemaakte groenteburgers maar anders dan mijn vorige

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze vegetarische groente burgers. Champignons gebakken in olijfolie, ui, paprika, broodkruimels, bonen, ei en tomatenpuree en gekruid met sambal en oregano. Bak ze in de pan tot gaar. Serveer op een broodje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Weer zelfgemaakte groenteburgers maar anders dan mijn vorige op tafel.

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur. Roerbak ze tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is.
  3. Giet eventueel overtollig vocht af en kruid de champignons met peper en zout.
  4. Hak de ui fijn en snijd een halve (of kleine) paprika in kleine blokjes.
  5. Verkruimel het brood (inclusief de korst) fijn in een keukenmachine. Voeg daar de bonen en tomatenpuree aan toe en pureer alles tot een dik, glad mengsel.
  6. Doe dit mengsel in een kom en voeg het ei, sambal, oregano, peper en zout toe. Meng kort en voeg er de paprika, ui en champignons aan toe. Meng alles goed.
  7. Vorm er vervolgens 4 grote of 8 kleine burgers van.
  8. Verhit de koekenpan opnieuw met olijfolie en bak de hamburgers gaar op middelhoog vuur. Bak ze aan elke kant 3 minuten.
  9. Let op dat je ze voorzichtig omdraait met een spatel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Groenteburger