Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Chocoladecake met banaan op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met bloem.
- Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur of in een kommetje in de magnetron. Laat iets afkoelen.
- Pel de banaan en prak de banaan fijn.
- Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een crèmige massa.
- Roer één voor één de eieren erdoor en eventueel de rum.
- Meng het zout door de bloem en schep dit voorzichtig door de botermassa.
- Doe de helft van het beslag in een andere kom.
- Schep hier voorzichtig de chocolade door.
- Roer de fijngeprakte banaan door het andere deel van het beslag.
- Schep het beslag om en om in de met bakpapier of ingevette cakevorm.
- Bak de cake in het midden van de oven ongeveer 1 uur.
- Doe de test met een satéprikker om te controleren of de cake gaar is (er mag geen deeg aan blijven hangen).
- Laat de cake op een rooster afkoelen en ga dan lekker smullen.