Chocoladecake met banaan

Chocoladecake met banaan

Smulweb imageSmulweb

Deze chocoladecake met banaan is het perfecte dessert voor echte chocoladeliefhebbers. De luchtige cake serveer je bijvoorbeeld met slagroom en stukjes banaan. Maak het af met een snufje cacaopoeder.

45 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Chocoladecake met banaan op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en bestuif met bloem.
  3. Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur of in een kommetje in de magnetron. Laat iets afkoelen.
  4. Pel de banaan en prak de banaan fijn.
  5. Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een crèmige massa.
  6. Roer één voor één de eieren erdoor en eventueel de rum.
  7. Meng het zout door de bloem en schep dit voorzichtig door de botermassa.
  8. Doe de helft van het beslag in een andere kom.
  9. Schep hier voorzichtig de chocolade door.
  10. Roer de fijngeprakte banaan door het andere deel van het beslag.
  11. Schep het beslag om en om in de met bakpapier of ingevette cakevorm.
  12. Bak de cake in het midden van de oven ongeveer 1 uur.
  13. Doe de test met een satéprikker om te controleren of de cake gaar is (er mag geen deeg aan blijven hangen).
  14. Laat de cake op een rooster afkoelen en ga dan lekker smullen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Banaan