- 1 el vanille siroop
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Panna cotta met karamel en bastognecrumble op tafel.
- panna cotta:
- Snijd de vanillestokjes in de lengte door en schraap de vanille met een messenpunt eruit.
- Doe de slagroom in een steelpannetje en voeg alle ingrediënten, inclusief de vanillestokjes toe.
- Laat alles op een zeer laag vuurtje gedurende een half uurtje op elkaar inwerken. Belangrijk is dat de room niet aan de kook komt.
- Verwijder de vanillestokjes. Week 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water (leg de blaadjes er 1 voor 1 in). Haal de pan van het vuur, knijp de blaadjes uit en voeg ze toe aan de panna cotta. Meng met een garde.
- Giet de panna cotta in een mengbeker. Schenk de panna cotta in 4 schaaltjes. Gebruik ramequins.
- Laat de ramquins met panna cotta in een met ijswater gevulde ovenschaal een kwartiertje afkoelen. Dek de schaaltjes daarna af (met huishoudfolie) en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Bereiding karamel:
- Verwarm in een pan met een dikke bodem de suiker met het water op een matige temperatuur. Roer niet.
- Zodra de karamel begint te verkleuren en mooi goudbruin is, stort je deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Laat de karamel een paar uurtjes afkoelen.
- Vlak voor het serveren maal je de karamel tot een grof poeder fijn in een keukenmachine. Serveren:
- Houd de onderkant van de schaaltjes met panna cotta ongeveer een minuutje onder heet kraanwater. Let op dat er geen water in de schaaltjes loopt. Draai de schaaltjes zodat de warmte wordt verdeeld. Door deze stap laat de panna cotta makkelijker los.
- Strooi de karamelpoedersuiker over een bordje. Stort de panna cotta op het bordje. Garneer met wat bastognecrumble.