Pizza gezond (light)

Pizza gezond (light)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke pizza met verse tomatensaus, pijnboompitten, kerstomaatjes, ham en mozzarella. Bakken in de oven en genieten maar, zonder je schuldig te voelen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 5 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pizza gezond (light) op tafel.

  1. Kneed van het meel, een snufje zout, water en de gist een soepel deeg. Voeg bij te nat een beetje extra meel toe en bij te droog een extra scheutje water.
  2. Laat het deeg afgedekt op een warme plek 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een bodem en leg het op de bakplaat.
  5. Pureer de tomaten met de knoflook. Meng 2 eetlepels olie en de kruiden erdoor. Bestrijk de bodem met de tomatensaus.
  6. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en verdeel vervolgens de pijnboompitten, kerstomaten, ham en mozzarella over de pizza.
  7. Bak de pizza circa 15 minuten in het midden van de oven.
  8. Besprenkel de pizza voor het serveren met de rest van de olijfolie en de basilicumblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza