Chocolade balletjes

Chocolade balletjes

Smulweb imageSmulweb

Maak met dit eenvoudige recept heerlijke chocoladeballetjes. Smelt pure chocolade en boter in een kom boven een pan kokend water. Meng dit met fijngestampte biscuitjes, hazelnoten, poedersuiker en cacaopoeder. Rol dit in balletjes en bedek ze met gesmolten melkchocolade en hagelslag. Laat ze vervolgens afkoelen in de koelkast. Ideaal voor feestjes of als cadeautjes!

25 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chocolade balletjes op tafel.

  1. Smelt de boter en de pure chocolade au bain marie.
  2. Maak de koekjes fijn met de staafmixer en meng dit met de andere droge ingrediënten.
  3. Meng de chocoboter met het droge mengsel. Goed doorroeren met de garde.
  4. Schep het mengsel in het schaaltje bekleed met bakpapier of plasticfolie en druk goed aan.
  5. Laat de "koek" circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Haal de "koek" uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd in blokjes (grootte naar keuze) en draai hiervan balletjes.
  7. Zet de ballen een uur in de vriezer.
  8. Smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie.
  9. Haal de balletjes met een vork door de chocolade (niet erop prikken, maar "vissen") en rol deze door de hagelslag, even in de handen tot een mooi balletje rollen.
  10. Zet de truffels in de koelkast tot ze gegeten gaan worden of laat ze op kamertemperatuur komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Chocolade maken