Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Chocolade balletjes op tafel.
- Smelt de boter en de pure chocolade au bain marie.
- Maak de koekjes fijn met de staafmixer en meng dit met de andere droge ingrediënten.
- Meng de chocoboter met het droge mengsel. Goed doorroeren met de garde.
- Schep het mengsel in het schaaltje bekleed met bakpapier of plasticfolie en druk goed aan.
- Laat de "koek" circa 1 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de "koek" uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd in blokjes (grootte naar keuze) en draai hiervan balletjes.
- Zet de ballen een uur in de vriezer.
- Smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie.
- Haal de balletjes met een vork door de chocolade (niet erop prikken, maar "vissen") en rol deze door de hagelslag, even in de handen tot een mooi balletje rollen.
- Zet de truffels in de koelkast tot ze gegeten gaan worden of laat ze op kamertemperatuur komen.